Information

Allmän info

Alla tre RUNmarö-loppen har start och mål vid Svängen, ca 10 minuters promenad från Styrsvik som är huvudbrygga på Runmarö. Till Styrsvik åker du med Vaxholmsbolaget från Stavsnäs Vinterhamn på ca 5 minuter.

 

Kommer du med egen båt har Runmarö Båtvarv en gästhamn. Ca 2km promenad till Svängen.

 

Det finns ett fåtal beondealternativ på ön. På Runmarös hemsida finns ett par länkar. Även Hembygdsgården har 2 rum att hyra ut.

 

Anmälan och betalning sker i förväg. Nummerlappsutdelning sker på lördagen mellan 18-20 på Svängen eller på själva dagen och då gärna så tidigt som möjligt. Blir loppet fullbokat i förväg kommer det finnas en möjlighet att köpa ett begränsat antal platser i samband med nummerlappsutdelningen på lördag kväll. Detta gäller främst boende på ön och max 2 platser/person.

 

Inför 2018 har vi valt att justerat priserna vilket vi hoppas alla har förståelse för. Dels tar arrangemanget väldigt mycket tid och börjar samtidigt kosta en del. Mini-Lunken kostar som tidigare 40kr, medan Lunken och Halvmarathon kosar 10kr per kilometer, dvs 60kr och 210kr. Vi skänker 20% av alla intäkter till Barncancerfonden.

 

Mini-Lunken går enbart på öns grusvägar. Lunken och Halvmarathon går mestadels på grusvägar, men vissa delar kommer vara av mer stig- och terrängkaraktär.

 

Banorna kommer vara utmärkta med fasta skyltar, snitslar som KM markeringar på Halvmarathon. Men studera gärna kartorna i förväg så du har ett hum om hur sträckningen är. Årligen kommer ett par i mål från fel hål :).

 

Det finns ett antal enklare vätskestationer utplacerade på Halvaramathon banan, och vi uppmuntrar gärna till spontana vätskekontroller/pepp-stationer längs med banan. Bjud på lite RUNmarö-stämning!

 

Löparlunch och RUNmarö-fest på kvällen

Svängen har öppet som vanligt och kommer utöver den vanliga menyn servera en "löparlunch" fram till starten av Lunken och Halvmarathon. Även Låttas Bageri kommer ha enklare lunchalternativ att erbjuda samt affären som ligger 250m bort.

 

Samtliga som deltar och deras familj uppmanas även att boka bord på Svängen från 18.30 på kvällen för en RUNmarö-middag och efterfest. Den vanliga menyn ersätts då av en RUNmarö meny som passar både löpare och köket. Boka bord i god tid på 08-57152610 för det blir alltid fullbokat.

 

Mini-Lunken 1.5km (födda 2006 och yngre)

Start vid Svängen ca kl. 11.30.

Information, genomgång av banan mm runt 11:15. Vi väntar in Vaxholmsbåten som angör Styrsvik 10.55 men ta gärna båten innan som går 9.45 så det inte blir onödigt stressigt för er och oss. Pris- och diplomutdelning sker direkt efter att sista löparen gått i mål.

 

Lunken 5.7km samt Halvmarathon 21km

Gemensam start vid Svängen ca kl. 13:30.

Information, genomgång av banan mm runt kl. 13:15.

 

 

Följ evenemanget RUNmarö på Facebook för löpande information.